Recept Bosbessentaart


Ingrediėnten:

150 gr bloem

1 tl bakpoeder

1 ei

50 gr suiker

1 pakje vanillesuiker

100 gr boter of margarine

750 gr bosbessen (vers/pot)

100 gr suiker

4 beschuiten

2 eiwitten

75 gr suiker

extra: oven

 

 

 

/ Bosbessentaart recept - Recepten voor taarten, gebak en koek

 

 

Voorbereiding:

Deeg voor bosbessentaart: Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven, in het midden een kuil maken en hierin het ei doen. Meng het ei met wat bloem. Strooi er de suikers en zout over. Snij de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bekleed van een springvorm de bodem en de rand met het deeg. Was de bosbessen en laat ze goed uitlekken. Vermeng met suiker en verkruimelde beschuiten en doe ze in de vorm. Bak de taart 20 minuten. Sla intussen de eiwitten zo stijf mogelijk en doe er tijdens het kloppen steeds wat suiker bij. Vul een spuit of spuitzak met het eiwit en spuit ruitjes op de taart. Schuif de vorm opnieuw in de oven en bak 10-20 minuten tot de taart lichtbruin is.