Recept Satésaus (Pindasaus)


Ingrediënten:

1 pot pindakaas

(zo goedkoop mogelijk)

1 el knoflookpoeder

3 el ketjap

1 el sambal

1 pindakaaspot met melk

 

 

 

/ Satésaus (pindasaus) recept - recept saus en kruidenboter, gourmetten, barbecue en fondue

 

 

Bereiding:

LET OP: deze saus moet op een heel zacht vuurtje worden gemaakt want brand snel aan (of goed blijven roeren). Niet laten koken.

 

Schep de pindakaas in een pan, voeg 3/4 pindakaaspot met melk en de overige ingrediënten toe. Verwarm dit langzaam (regelmatig roeren) totdat de saus begint te binden.

Voeg melk toe totdat een gladde saus ontstaat recept recept voor pinda-satesaus.

Door extra ketjap, knoflookpoeder en sambal zo pittig te maken als je wilt.

Deze saus is het lekkerst als hij al even staat, dus perfect om de dag van tevoren te maken. Lekker bij bijvoorbeeld: kipsaté, satégehakt en varkenshaassaté.