Recept Macaroni arrosto


Ingrediėnten:

300 gr pijpjesmacaroni

1 dikke ui

2 knoflookteentjes

2 el olie

250 gr gehakt

1 blik gepelde tomaten

2 dl bouillon

peper en zout

1 tl rozemarijn

1 el bloem

80 gr Parmezaanse kaas

100 gr belegen Goudse kaas

extra: oven

 

 

 

/ Macaroni arrosto recept - Italiaans recept, pasta

 

 

Bereiding:

Fruit de kleingesneden ui en het geperste knoflookteentjes in de olie

Bak het gehakt mee tot het gaar is en roer het daarbij met een vork rul.

Doe er de tomaten, bouillon, peper, zout en rozemarijn bij. Laat dit met een deksel op de pan 10 minuten zacht pruttelen en daarna nog eens 10 minuten zonder deksel zodat een licht gebonden saus ontstaat. Maak deze iets dikker door er de bloem over te strooien, even goed roeren en te laten binden.

Kook intussen de macaroni zoals op het pak staat.

Schep de helft van de gare pasta in een beboterde ovenvaste schotel, spreid er de saus over uit, daarover 2/3 van de kaas, de rest van de macaroni en tot slot de rest van de kaas.

Laat in de oven bij 200°C (heteluchtoven 180°C) in 20-30 min gratineren.