Recept Peren in rum


Ingrediënten:

500 gr kleine peren

100 gr suiker

1,5 dl water

2 kaneelstokjes

1 dl donkere rum

 

 

 

/ Peren in rum recept - inmaken in alcohol, fruit

 

 

Bereiding:

Peren wassen, schillen, ontpitten en in een grote kom met het water mengen. Even wegzetten. Suiker en water in een middelgrote pan met dikke bodem mengen.

Boven laag vuur zonder koken roeren tot de suiker is opgelost.

Het mengsel aan de kook brengen, het vuur iets lager zetten en de siroop 10 minuten zonder roeren laten koken. Peren afgieten en samen met de kaneelstokjes met de siroop mengen. Mengsel nog eens 5-6 minuten laten koken, totdat de peren zacht zijn. Fruit tijdens het koken meermalen omdraaien zodat de siroop zich verdeelt. Peren uit de siroop halen en in gesteriliseerde potten doen.

Rum aan de siroop toevoegen. Aan de kook brengen en 2-3 minuten laten koken. Siroop voorzichtig over de peren gieten en de potten afsluiten.

De peren in rum 2-3 dagen voor het opdienen wegzetten zodat het fruit de rum-smaak aanneemt, dan gelijk eten.