Recept Mini-quiche brie/peer

(24 stuks)


Ingrediënten:

6 plakjes bladerdeeg

100 gr brie

1 peer

125 gr crème fraiche

1 ei

2 el melk

1 tl suiker

extra: oven

2 12 gat's muffinvormen recept 12-gat muffinvorm

boter en bloem

 

 

 

/ Mini quiche brie en peer recept

 

 

Voorbereiding:

Beboter de muffinvormen en bestuif ze met wat bloem.

Snij de brie in 24 plakjes van 1 x 2 x 2 cm.

Snij de peer in 24 blokjes.

Klop de crème fraiche, ei, melk en suiker goed door elkaar.

Bereiding:

Steek uit elk vel bladerdeeg 4 rondjes en bekleed de muffinvormen hiermee. Leg in elk vormpje een plakje brie met daarop een blokje peer.

Vul de quiches, tot een mm onder de rand, bij met 1-2 tl crème fraiche mengsel.

Bak de taartjes 20-25 minuten bij 200°C (heteluchtoven 180°C).

(Variatie: probeer ook eens appel of banaan ipv peer)