Recept Ui-kaasschotel


Ingrediënten:

1 kg uien

klontje boter

zout, peper

nootmuskaat

50 gr boter

50 gr bloem

4 dl melk

uiennat

100 gr Parmezaanse kaas

100 gr Goudse kaas

room

 

 

/ Uien kaasschotel recept - recept groente, ovenschotels, kaas

 

 

Bereiding:

De kleingesneden uien in zo weinig mogelijk boter licht bakken. Met zout, peper en nootmuskaat op smaak maken. Uit laten lekken in een vergiet en het bakvocht opvangen.

50 gr boter op zacht vuur zetten en laten smelten, de bloem erdoor roeren en een minuutje laten garen. De melk erbij en aan de kook brengen tot de saus bind. Het bakvocht bij de saus voegen. De geraspte Parmezaanse en de helft van de Goudse geraspte kaas door de saus roeren met een scheutje room.

In een ovenvaste schotel de helft van de kaassaus doen, daarop de uien scheppen en afdekken met kaassaus. Tot slot met de resterende geraspte kaas bestrooien. Onder de grill of boven in een warme oven laten kleuren.

(Ook lekker: 4 ons rul gebakken hoh gehakt als laagje ertussen)