Recept Sūrkoal mei banaan

(Zuurkool met banaan)


Ingrediėnten:

1 kg aardappelen

melk

boter

nootmuskaat

peper en zout

500 gr hoh gehakt

500 gr zuurkool

4 bananen

(kaas, paneermeel, boter)

extra:

oven

 

 

/ Sūrkoal mei banaan/zuurkool met banaan recept - Fryske resepten

 

 

Bereiding:

Kook de aardappels met het zout in 30 minuten gaar.

Maak van de aardappels, melk, boter, nootmuskaat, zout en peper een, niet te dunne, gladde puree (gebruik een mixer).

Laat intussen de zuurkool uitlekken en spoel eventueel wat af.

Bak het gehakt rul in een koekenpan.

Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met het gehakt, leg daarop de zuurkool en daarboven op de in plakjes gesneden bananen. Dek af met de aardappelpuree. (Je kunt er eventueel wat geraspte kaas, iets paneermeel en een klontje boter op leggen).

Schuif de schaal ongeveer 25 minuten in de oven op 200°C (hetelucht 180°C).

 

 

(bron: de Welkokende Vriesche Keukenmeid)