Recept Hutspot

(4-6 personen)


Ingrediënten:

500 gr runderlappen

vleeskruiden

3 dl water

500 gr uien

500 gr winterwortel

500 gr - 1 kg aardappels

peper en zout

75 gr boter

 

(200 gr gerookt spek)

 

 

 

/ Hutspot recept - Eenpansrecepten en stamppotten, aardappelen

 

 

Bereiding:

Snij de runderlappen in blokjes. Kruid het vlees en bak het aan alle kanten mooi bruin. Voeg water en 1 fijngesneden ui toe en laat ze 1,5-2 uur sudderen.

Meng daarna de resterende in schijven gesneden ui erdoor en leg de in kleine blokjes gesneden wortel er bovenop. Voeg wat zout toe.

Breng in een andere pan de aardappelen met zout aan de kook.

(Bak het spek uit in een koekenpan)

Als de aardappelen gaar zijn, deze fijnstampen met de boter.

Voeg het vleesmengsel (en eventueel het spek met vet) toe aan de hutspot en meng goed door elkaar.