Recept Frans stokbrood


Ingrediėnten:

400 gr bloem

1 tl zout

1 zakje gedroogde gist

1 tl suiker

2,2-2,5 dl warm water

1 tl olie

(1 eiwit)

1 el water extra

(foto: met fijngehakt 8 gedr.tomaten, 15 olijven)
extra:

(stokbroodvorm)

oven

 

 

 

/ Stokbrood recept - zelf brood bakken

 

 

Bereiding:

Meng water, suiker en gist. Laat dit 10 minuten rusten. Zeef de bloem en zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Roer het gistmengsel met een houten lepel door de bloem tot een plakkerig mengsel. Kneed 10 minuten goed door totdat het deeg soepel is. De bol insmeren met de olie en afgedekt 1 uur op een warme plek laten rijzen recept recepten voor deeg rijzen . Sla het deeg plat en kneed 1 minuut. Rol het uit tot een (stokbroodlange) rechthoekige lap en rol stevig op. Maak de uiteinden smaller en leg het brood op een ingevet bakblik * of in een stokbroodvorm. 40 Minuten laten rijzen onder een ingevet stuk plastic recept recept voor Stokbrood .

Verwarm de oven voor op 220°C (heteluchtoven 200°C). Giet 0,5 liter water in een ondiep bakblik en zet deze onder in de oven (voor een krokante korst). Smeer het brood in met (een mengsel van eiwit en) water en maak diagonale inkepingen in de bovenkant. Bak het stokbrood 10 minuten op 220°C, draai daarna de oven terug naar 180°C (160°C) en besprenkel het brood nogmaals met water. Nog 15 minuten bakken recept recepten voor Stokbrood bakken .

Heerlijk warm uit de oven met knoflookboter. Probeer eens uien/kaasstokbrood (zie *).