Recept Minicroissants

(30 stuks)


Ingrediënten:

40 gr boter

3 uien

12 ontpitte olijven

2 el peterselie

15 plakjes bladerdeeg

1 ei

extra:

oven

 

 

 

/ Mini-croissants bladerdeeg recept / 17-11-2003

 

 

Bereiding:

Smelt de boter in een koekenpan en bak de gesnipperde ui goudbruin. Neem de pan van het vuur en roer de in plakjes gesneden olijven, gehakte peterselie, zout en versgemalen zwarte peper erdoor. Laat het mengsel afkoelen.

Snij elk plakje bladerdeeg diagonaal in tweeën. Schep wat van het uienmengsel op de basis van elk driehoekje en rol het met de vulling naar de punt toe op. Buig de uiteinden om een croissantvorm te krijgen. Leg de croissants op een licht ingevette bakplaat en leg ze ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C). Bestrijk elke croissant met wat losgeklopt ei en bak ze in 20 minuten goudbruin.