Recept Kreeft en garnalen a la cantonese

(6 personen)


Ingrediënten:

2 kopjes basisroomsaus

3 el olie

3 el gehakte uien

200 gr gemalen varkensvlees

1 uitgeperst teentje knoflook

1 blikje kreeft

600 gr rauwe gepelde garnalen

2 el gehakte waterkastanjes

2 el gehakte bamboespruiten

1 tl zout

1/8 tl peper

2 kopjes kippensoep

2 el fijngehakte sjalotjes

 

 

/ Kreeft en garnalen recept - recept Atkins dieet

 

 

Bereiding:

Maak de basisroomsaus en houd deze warm. Verwarm de olie in een grote pan, fruit de uien daarin lichtbruin, voeg het varkensvlees en de uitgeperste knoflook erbij. Draai het varkensvlees om, totdat het aan alle kanten bruin geworden is.

Voeg kreeft, garnalen, waterkastanje, bamboespruiten, zout en peper toe. Laat dit 2 minuten bakken. Breng ondertussen de kippensoep aan de kook en voeg deze bij het garnalenmengsel.

Doe de deksel op de pan en laat het mengsel 8 minuten zachtjes koken. Roer vervolgens de basisroomsaus door het mengsel.

Maak af met zout en peper, bestrooi het gerecht met de fijngehakte sjalotjes en dien op.