|
||
|
||
Recept Italiaans gevulde paprika's(6 stuks)Ingrediėnten:3 grote of 6 kleine paprika200 gr oud witbrood6 el olie1 teentje knoflook50 gr pitloze rozijnen1 el peterselie1 el verse basilicumof 1 tl gedroogde100 gr zwarte olijven6 ansjovisfilets2 el kappertjes
© Janneke's Receptenpagina / Gevulde paprika's recept - recept groente, ovenschotels, Italiė
Bereiding:Snij de steeltjes van de paprika's af, zodat ze niet meer uitsteken en verdeel ze, in de lengte, in twee helften. Haal de zaadlijsten eruit.Verkruimel het korstloze brood tot grove brokjes. Verhit de olie en bak hierin de fijngesneden knoflook en het broodkruim. Neem de pan van het vuur. Kook de rozijnen met een beetje water even op. Giet het overtollige vocht af en laat 5 minuten staan. Roer de rozijnen door het broodkruim, samen met de gehakte peterselie, gehakte basilicum, stukjes olijf, kleingesneden ansjovissen en kappertjes. Vul hiermee de paprika's en schik ze in een ovenvaste schotel met een bodempje water. Zet ze 30-45 minuten in een matig warme oven (175°C, heteluchtoven 150°C) tot de groente gaar is en de bovenzijde ietsje bruin.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Groenten/ovenschotel, Italiaans
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|