Recept Kaasfondue met brie


IngrediŽnten:

300 gram Brie

1 dikke el maÔzena

30 ml cognac

5 tenen knoflook

1 dl (droge) witte wijn

2 dl (slag)room

zout en peper

stokbrood, ciabatta, waldkorn of ander lekker brood

/ Fondue - Kaasfondue met brie recept - Gourmet en fonduerecepten

Bereiding:

Snij de ontkorste brie in stukjes en vermeng in een kopje de cognac met de maÔzena.

Pers de tenen knoflook boven een fonduepan en voeg de wijn en de (slag)room toe.

Breng het mengsel aan de kook en zet de pan dan even van het vuur.

Doe de stukjes brie en het cognacmengsel bij het wijn in de pan en roer goed door totdat de kaas is gesmolten. Voeg dan eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.

Zet de pan terug op een zacht vuurtje (het mengsel mag niet weer gaan koken). Hou de kaasfondue al roerende nog 2 minuten tegen de kook aan.

Zet de fonduepan op een rechaud op tafel samen met in (grote) dobbelstenen gesneden stukken brood. Prik het brood aan een fonduevork en doop het in de briefondue.