|
||
|
||
Recept Kaasfondue met brieIngrediënten:300 gram Brie1 dikke el maïzena30 ml cognac5 tenen knoflook1 dl (droge) witte wijn2 dl (slag)roomzout en peperstokbrood, ciabatta, waldkorn of ander lekker brood
© Janneke's Receptenpagina / Fondue - Kaasfondue met brie recept - Gourmet en fonduerecepten
Bereiding:Snij de ontkorste brie in stukjes en vermeng in een kopje de cognac met de maïzena.Pers de tenen knoflook boven een fonduepan en voeg de wijn en de (slag)room toe.Breng het mengsel aan de kook en zet de pan dan even van het vuur.Doe de stukjes brie en het cognacmengsel bij het wijn in de pan en roer goed door totdat de kaas is gesmolten. Voeg dan eventueel naar smaak nog wat peper en zout toe.Zet de pan terug op een zacht vuurtje (het mengsel mag niet weer gaan koken). Hou de kaasfondue al roerende nog 2 minuten tegen de kook aan.Zet de fonduepan op een rechaud op tafel samen met in (grote) dobbelstenen gesneden stukken brood. Prik het brood aan een fonduevork en doop het in de briefondue.
|
||
Klik hier voor alle andere recepten: Gourmet en fondue, Gourmet/fondue-tips, Sauzen
-
Opmerkingen - Privacy/Disclaimer
© Janneke's Receptenpagina 2003-2017 ( Bij publicatie elders is bronvermelding wettelijk verplicht)
|